Kans op nat pak op eerste dag Vierdaagse

Redactie

De eerste dag van de 96e Vierdaagse in Nijmegen start dinsdag bewolkt en met wat buien. 's Middags klaart het op en kan de zon zich zo nu en dan aan de wandelaars laten zien, meldt weeronline.nl maandag. 's Ochtends is het met 13 graden nog fris, maar in de loop van de dag wordt het met een temperatuur van zo'n 19 graden prima wandelweer.

De tweede dag van de vierdaagse wordt met een temperatuur van 22 graden de mooiste dag van de week. Er is meer zon maar af en toe nog wel kans op een bui. Donderdag wordt de natste dag en ook vrijdag is er kans op enkele buien. De organisatie adviseert wandelaars in pauzes hun kleding aan te passen. Een regenpak en droge sokken zijn daarbij geen overbodige luxe.

Deelnemers kunnen maandag voor het laatst hun startbewijs ophalen. De organisatie verwacht dan nog tweederde van de in totaal 45 duizend mensen die zich inschreven. Ruim zeventienduizend wandelaars meldden zich zondag al voor een startbewijs.

De Vierdaagsefeesten, die zaterdag startten, verlopen tot dusverre rustig. Op de tweede dag van de feesten werden in totaal zes aanhoudingen verricht. De avond ervoor werden veertien personen aangehouden, de meeste voor het verstoren van de openbare orde.

Het wandelevenement moet het dit jaar doen met een gekrompen budget. De jaarlijkse vlaggenparade, die vorig jaar nog in het Goffertstadion werd gehouden, sneuvelde. Daarnaast moet de organisatie dit jaar zelf de medische dienst verzorgen, omdat ook bij Defensie wordt bezuinigd.

De Nijmeegse Vierdaagse gaat dinsdag van start en duurt tot en met vrijdag. Het is het grootste wandelevenement ter wereld.