Update: Jackson toch nog niet klaar met Hobbit-opnamen

Borizzz

De meeste mensen die het filmnieuws rondom The Hobbit: An Unexpected Journey volgen konden onlangs op FOK!film lezen dat Jackson de opnamen heeft afgerond. Nu lijkt het echter dat Jackson heeft besloten om volgend jaar nog wat extra beelden wil maken voor zijn tweeluik. Hierbij wil hij zich met name baseren op "The Appendices" die schrijver J.R.R Tolkien publiceerde aan het eind van zijn derde boek The Return of the King.

De plannen hiervoor zijn weliswaar nog in een beginstadium maar duidelijk is al wel dat de Hobbit films niet precies de verhaallijnen uit het boek zullen volgen. Een voorbeeld van een extra verhaallijn is bijvoorbeeld een uitleg waar tovenaar Gandalf naar toe gaat als hij het reisgenootschap van Thorin en Bilbo, vlak voordat ze het Demsterwold bestreden, verlaat.

Jackson heeft ook aangegeven dat hij meer materiaal heeft gebruikt. Het boek De Hobbit werd in eerste instantie geschreven voor kinderen en heeft daarmee een behooorlijk andere toon dan het vervolg. Om de verfilmingen toch dezelfde sfeer mee te geven is gekozen om het extra materiaal te gebruiken.

Update 17:58 uur: De NOS meldt dat regisseur Peter Jackson zich in een interview heeft laten ontvallen dat The Hobbit misschien ook als een trilogie wordt uitgebracht. Inclusief de nog te maken extra opnamen.

The Hobbit: An Unexprected Journey draait vanat 13 december 2012 in de Nederlandse bioscopen.