Nicole Kidman minder gepassioneerd over films

Roy (qwry)

Nicole Kidman is in de loop der jaren een deel van haar passie voor het maken van films verloren. "Het verlangen in mij om films te maken is niet meer zo alomtegenwoordig", vertelt de actrice aan Novum Nieuws. De 45-jarige actrice die in 2006 trouwde met zanger Keith Urban, vindt haar gezin belangrijker.

"Soms komt het er nog wel uitvlammen, maar dan bedaart het weer", gaat de actrice verder. "Dan sta ik op de set met heel veel passie, maar aan het einde van de dag wil ik gewoon naar huis." Kidman heeft twee kinderen met Urban en had al twee geadopteerde kinderen uit haar huwelijk met Tom Cruise.

"Ik ben erg bevoorrecht in die zin dat ik nog steeds mijn creativiteit kwijt kan. Maar tegelijkertijd heb ik ook een vredig, rustig leventje." De actrice vindt het heerlijk om na een dag werken op de set haar jonge kinderen voor te lezen. "Dankzij hen ben ik in staat om alles te behappen. Dat kon ik vroeger nooit."

Toch is Kidman blij met haar vak. "Het geweldige aan acteren is dat je leert over de geschiedenis," vertelt de actrice die in 2003 een Oscar won voor haar rol als Virginia Woolf in het drama The Hours. "Ik zou zo een scriptie kunnen schrijven over Henry James, omdat ik hem uitgebreid heb bestudeerd voor The Portrait of a Lady." Ze had de hoofdrol in de boekverfilming uit 1996.

De 45-jarige Kidman speelt in de tv-film Hemingway & Gellhorn de oorlogsjournaliste Martha Gellhorn. De film gaat over haar huwelijk met schrijver Ernest Hemingway, die wordt gespeeld door Clive Owen. Ook voor deze film leerde ze een hoop bij. "Ik wist bijvoorbeeld niet dat Finland zo betrokken was bij de Tweede Wereldoorlog."

De actrice vindt het een van de voordelen van haar vakgebied. "Je krijgt iedere keer een opleiding, als je de juiste rollen kiest", vindt Kidman. "Het is heel zeldzaam dat je op die manier bij kan leren."

Hemingway & Gellhorn is zondagavond te zien op de zender HBO Nederland.


Nicole Kidman minder gepassioneerd over films (Foto: Novum)