Kovalainen hoopt op droog Hockenheim

Peterselieman

Heikki Kovalainen hoopt dat het komend grandprixweekend in Duitsland droog zal gaan verlopen. Zijn team Caterham heeft bij de vorige race in Groot-Brittannië een grote update geïntroduceerd, maar door de regen daar niet goed kunnen testen. Daarom moet het voor de Fin op de Hockenheimring droog zijn.

"Voor ons is het zaak om zo veel mogelijk kilometers te maken, zodat we kunnen blijven werken aan de nieuwe onderdelen die sinds Silverstone op de auto zitten. In Engeland hebben we er zeker niet het maximale uitgehaald, voornamelijk omdat we amper op een droge baan konden rijden. Hopelijk hebben we in Duitsland in ieder geval een droge vrijdag, zodat we aan onze setup kunnen werken."

Vooralsnog lijkt Kovalainen zijn zin te krijgen, want komend weekend wordt in Hockenheim geen regen verwacht. Maar mochten de buien toch komen dan is dat ook geen probleem voor de Fin. "Wat het weer ook doet, het weekend zal geweldig zijn. De Duitse fans hebben veel passie voor de sport en de sfeer is altijd dik in orde."