[F3] Uitslag Masters Zandvoort

Peterselieman

Daniel Juncadella heeft op Zandvoort de Masters of Formula 3 op zijn naam geschreven. De Spanjaard was in de duinen van de Nederlandse badplaats te sterk voor Raffaele Marciello en de goed rijdende Nederlander Hannes van Asseldonk.

Juncadella kwam goed weg bij de start en dook als eerste de Tarzanbocht in, voor Marciello die Carlos Sainz Jr., de zoon van oud-rallycoureur Carlos Sainz, meteen in wist te halen. Van Asseldonk sloot aan op plaats vier en wist bij het ingaan van de tweede ronde Sainz te verschalken. De 20-jarige Nederlander stond in het vervolg van de race nog wel onder druk van de Spanjaard, maar gewisseld van positie werd er niet meer. Hierdoor werd Van Asseldonk de vijfde Nederlander die in de prestigieuze race een podiumplaats wist te bemachtigen.

De tweede Nederlander, Dennis van de Laar, kwam als dertiende over de meet. Hij startte ook van deze positie, maar viel na de start terug naar een achttiende stek. Hij wist een goed tempo te vinden en knokte zich uiteindelijk via enkele goede inhaalacties weer naar voren.