[Moto3] Uitslag Grand Prix van Italië

Peterselieman

Maverick Vinales heeft op Mugello de Moto3-race bij de Grand Prix van Italië gewonnen. De Spanjaard troefde op de streep met nipt verschil Romano Fenati en kampioenschapsleider Sandro Cortese af. Cortese leidt nog in de titelstrijd, maar voelt nu de hete adem van Vinales in zijn nek.

Vinales, Cortese en Fenati vochten in de slotfase van de race een verbeten gevecht uit waarbij geen van de coureurs elkaar een duimbreed toe wilde geven. Op het rechte stuk naar de finish dook Fenati in de slipstream van zijn voorliggers en wist zo genoeg snelheid op de bouwen om Cortese nog te passeren. Vinales won uiteindelijk met 0,020 seconden voorsprong op Fenati en 0,071 seconden op Cortese.

Op ruime afstand werd Niccolo Antonelli vierde. Hij klopte op de streep Danny Kent, Efren Vazquez en Alex Rins in wat ook een fraai gevecht was met kleine onderlinge verschillen. Dit kwartet reed in de beginfase samen met de drie leiders, maar moest ze later laten gaan. Voor Jasper Iwema was de race na acht ronden voorbij. De Nederlander moest de strijd met een mechanisch defect staken.