Koeman moet Martins Indi in toom houden

Olga Kroeders

Feyenoord kon gisteren niet imponeren tegen BVV Barendrecht en won met slechts 0-1. Na afloop liepen de gemoederen hoog op in de kleedkamer van de Rotterdammers.

Feyenoord kwam lange tijd niet tot scoren tegen Topklasser Barendrecht en wist door een eigen doelpunt van de thuisploeg nipt te winnen. De spelers van de nummer twee van vorig seizoen waren vervolgens in de kleedkamer kritisch op elkaar, wat er zelfs in resulteerde dat Bruno Martins Indi een teamgenoot wilde aanvliegen. Coach Ronald Koeman trok hem echter op tijd weg, zo meldt RTV Rijnmond.

"Ik heb er geen problemen mee als spelers elkaar de waarheid zeggen na een slechte wedstrijd", aldus Koeman na afloop. "Barendrecht wilde er geen wedstrijd van maken en wij waren in aanvallend opzicht onmachtig. Via de zijkanten kwamen we regelmatig goed door, maar was het rendement te laag. Dat moeten we verbeteren. De zorgvuldigheid in de laatste fase ontbrak."

"Het was nu niet mogelijk 22 spelers op te stellen, omdat we vanwege het kunstgrasveld een aantal spelers uit voorzorg aan de kant hielden", vervolgt Koeman. "We hebben een zeer intensief trainingskamp achter de rug, waarin we de hele week op gras hebben getraind. Dan heb je automatisch te kampen met vermoeidheid en kans op kleine blessures. Daarom was ik er niet blij mee dat we op kunstgras moesten aantreden."