'Mourinho plant renovatie bij Real'

Peterselieman

José Mourinho wil zijn selectie uitdunnen voor het begin van komend seizoen. De Portugees zou willen werken met 22 spelers. Gago, Carvalho, Kaká, Sahin en Diarra zouden weg mogen.

Volgens Marca wil Mourinho zijn selectie compact houden en geen ontevreden of overbodige spelers binnenboord houden. Hamit Altintop vertrekt alvast naar Galatasaray in zijn thuisland, maar er moet nog een grote schoonmaak volgen. Het eerste transfertarget is nog altijd Tottenham Hotspur-middenvelder Luka Modric.

Bij de komst van Modric of een andere aankoop hoeven slechts vier van de vijf spelers te vertrekken die van Mourinho weg mogen. Fernando Gago zou naar AS Roma kunnen, dat hem afgelopen seizoen huurde, Lassana Diarra zou in onderhandeling zijn met Fenerbahce en AC Milan, Sahin wordt mogelijk ingezet als ruilmiddel voor Modric en zou ook naar Bayern München en HSV kunnen terwijl Kaká wordt gelinkt aan een terugkeer naar Brazilië.

De meest opvallende naam is Ricardo Carvalho. Mourinho werkte eerder bij FC Porto en Chelsea samen met de 34-jarige centrale verdediger, die in 2010 voor acht miljoen naar Madrid kwam op voorspraak van de coach. Carvalho is echter uit het centrum van de defensie verdreven door Sergio Ramos. Het gerucht gaat dat Carvalho ook als ruilmiddel voor Modric ingezet zou kunnen worden.