[WSR] Uitslag eerste race Moskou

Peterselieman

Robin Frijns heeft de eerste race van de World Series by Renault op de Moscow Raceway gewonnen. De Nederlander overleefde twee herstarts in de slotfase om de zege te grijpen voor Jules Bianchi en Sam Bird. Door de zege leidt Frijns nu het kampioenschap voor Bird. Eerder op de dag had de Fortec-coureur nog een Formule 1-demonstratie verzorgd.

Frijns mocht in Moskou starten vanaf de poleposition. Aanvankelijk bouwde de Nederlander een ruime voorsprong op, maar deze verdween als sneeuw voor de zon toen zijn auto halverwege de race begon te glijden. Dit gaf Marco Sorensen om naast de bolide van de Nederlander te komen, maar de Deen spinde en zorgde voor veel rook. Hij werd hierdoor gepasseerd door Bianchi, Bird en Arthur Pic.

Frijns zal nu Bianchi naderen, maar kreeg hulp van de gespinde Carlos Huertas die een safety car veroorzaakte. Toen de bolide van de Colombiaan weggehaald was spinde de Rus Anton Nebylitskiy, waardoor er wederom een neutralisatie was. Het veld kon hierdoor nog één ronde racen. Frijns lette goed op en haalde de zege binnen, voor Bianchi, Bird, Pic, Kevin Korjus, Sorensen en Antonio Felix da Costa. Achter dit zevental kegelde Lucas Foresti nog Kevin Magnussen en Alexander Rossi van de baan. Het leverde de Braziliaan een gridstraf voor race twee op.