Tipsarevic moeizaam door in Stuttgart

Peterselieman

Janko Tipsarevic heeft met de nodige moeite de halve finale van het tennistoernooi in Stuttgart bereikt. De Servische nummer een van de plaatsingslijst versloeg vrijdag de thuisspelende Duitser Björn Phau: 6-7 (6), 7-6 (2) en 6-4. De mondiale nummer acht stuit nu op de Braziliaan Thomaz Belluci.

De kans op een droomfinale is nog steeds aanwezig. Juan Monaco (2) won met 6-1 en 7-5 van Pavol Cervenak uit Slowakije en stuit nu op Guillermo Garcia-Lopez. De Spanjaard gunde de Duitser Dustin Brown maar drie games.

Ook in Båstad drongen de nummers een en twee van de plaatsingslijst door tot de halve finales. David Ferrer (1) versloeg landgenoot Tommy Robredo (6-3, 4-6 en 6-0), terwijl Nicolas Almagro (2) eveneens in een Spaans onderonsje Daniel Gimeno-Traver versloeg: 7-6 (5), 4-6 en 6-3. In de halve finale stuitten Ferrer en Almagro op respectievelijk Grigor Dimitrov (6) en Jan Hajek.

In het Kroatische Umag gaan de halve finales tussen Fernando Verdasco (1) - Marcel Granollers (4) en Marin Cilic (2) - Alexandr Dolgopolov (3).


Tipsarevic moeizaam door in Stuttgart (Foto: Novum)