Ferrari heeft geen haast met keuze tweede rijder

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari zegt geen haast te hebben met de keuze voor hun tweede coureur voor 2013, zo meldt de Italiaanse renstal op hun eigen site. Momenteel rijdt Felipe Massa naast Fernando Alonso, maar het is niet zeker of de Braziliaan ook volgend jaar die rol op zich zal gaan nemen.

Op de website van Ferrari staat een column genaamd The Horse Whisperer. Daarin wordt ingegaan op wat het silly season nu voor het tweede stoeltje van de Italiaanse renstal betekent. Het bijtekenen van Mark Webber bij Red Bull betekent nog niet dat Massa automatisch bij kan tekenen.

"Er heerst in Maranello (de thuishaven van Ferrari, red.) geen haast om een beslissing te nemen. Er zijn mensen die aannemen dat de toekomst van Massa bij Ferrari nu gegarandeerd is, maar diezelfde mensen riepen een paar weken geleden nog dat Massa het jaar niet zou afmaken of niet in aanmerking zou komen voor contractverlenging."

De Italianen verwachten dat nu er wel weer andere namen genoemd zullen worden, zeker nu nog niet besloten is wie in 2013 de tweede rijder zal worden. "Er is vaak een hele lijst met rijders die aan ons team worden gelinkt, maar dat zijn we bij Ferrari wel gewend."