SNS overweegt verkoop bedrijfsonderdelen

Harry

Bankverzekeraar SNS Reaal overweegt bedrijfsonderdelen te verkopen om zijn kapitaalpositie te versterken. Dat laat het bedrijf vrijdag weten in een persbericht.

De bank, die de afgelopen drie jaar meer dan een miljard euro verlies heeft geleden op zijn vastgoedactiviteiten in onder meer de Verenigde Staten, onderzoekt 'samen met adviseurs de verschillende mogelijkheden' om geld binnen te halen. Een aandelenemissie lijkt in elk geval geen optie. De koers van het aandeel staat nu op 1,25 euro, 93 procent minder dan bij de beursgang van het bedrijf in 2006.

Het Financieele Dagblad meldt vrijdag dat Goldman Sachs een van de adviseurs van SNS Reaal is. De Amerikaanse zakenbank onderzoekt volgens de krant onder meer de mogelijkheden voor de verkoop van de verzekeringsactiviteiten Reaal en Zwitserleven.

Op korte termijn heeft SNS Reaal geen financieringsproblemen. Het is echter niet in staat om eind volgend jaar de resterende staatssteun van 848 miljoen euro, die het tijdens de kredietcrisis in 2008 ontving, terug te betalen. Het bedrijf maakt te weinig winst om dat bedrag vrij te kunnen spelen.


SNS overweegt verkoop bedrijfsonderdelen (Foto: Novum)