Anita: 'prettige bijeenkomst' met De Boer

Olga Kroeders

Ajax-trainer Frank de Boer wil zich langer verzekeren van de diensten van Vurnon Anita. De middenvelder leefde onder de oefenmeester op in Amsterdam.

Anita heeft nu nog een contract tot medio 2014 bij Ajax. De Boer wil het contract nu al openbreken en verlengen, vertelt zaakwaarnemer Harry Lulofs aan De Telegraaf. "Het was een heel prettige bijeenkomst. Henk ten Cate, Marco van Basten en Martin Jol wisten niet of Vurnon een rechtsback, linksback of middenvelder was, maar Frank ziet hem als verdedigende middenvelder en waardeert hem enorm."

In de komende periode zal Ajax het plan om Anita langer aan zich te binden verder uitwerken. "Er komt een vervolgafspraak met De Boer en Marc Overmars, die dit plan verder zal uitwerken of een transfersom zal noemen", verklaart Lulofs.

Anita was een van de dragende spelers in het kampioenselftal van vorig seizoen. Als verdedigende middenvelder oogstte hij lof, maar tot een invitatie voor het EK in Polen en Oekraïne kwam het niet. Onder meer Newcastle United zou hem op de korrel hebben.