Rangers FC laat vijftal niet zomaar gaan

donroyco

Een vijftal spelers verliet recentelijk het failliete Glasgow Rangers. Allen dachten transfervrij te vertrekken, maar voorlopig zijn de transfers in de wachtkamer gezet. De transfers van Steven Naismith (Everton), Steven Whittaker (Norwich City), Steve Davis (Southampton), Kyle Lafferty (FC Sion) en Jamie Ness (Stoke City), worden voorlopig tegengehouden door de Schotse voetbalbond.

De bond nam deze maatregel nadat Rangers FC, de nieuwe naam waaronder de club een doorstart maakt, protest aantekende. De spelers dachten allen transfervrij te zijn en weigerden te erkennen dat ze een geldig contract hadden bij de 'nieuwe' club. Op advies van de spelersvakbond vertrokken ze dan ook naar andere clubs. Rangers FC is van mening dat de contracten, die volgens de club gewoon nog doorlopen, overgenomen kunnen worden. Dit ondanks het feit dat de club straks op het vierde profniveau komt te spelen.

De spelers mogen wel vertrekken, maar dan dient er een transfersom te worden betaald, zo eist voorzitter Charles Green. Het is nu wachten op een oordel van de FIFA. Saillant detail: Rangers FC is nog geen lid van de Schotse bond, waardoor de situatie nogal gecompliceerd is.