Maldonado wil rijstijl niet aanpassen

Peterselieman

Williams-coureur Pastor Maldonado wil zijn rijstijl niet aan gaan passen. De Venezolaan eindigde in zowel Valencia als op Silverstone buiten de punten door twee aanrijdingen met andere coureurs. Zijn collega Formule 1-rijders hebben veel kritiek op de manier van racen van de winnaar van de Grand Prix van Spanje.

Op Silverstone tikte Maldnado Sergio Perez uit de wedstrijd en in Valencia was het Lewis Hamilton. Ook eerder dit jaar heeft hij al enkele malen brokken gemaakt, maar desondanks vindt de Venezolaan het niet nodig om zich aan te passen. Hij doet tegenover Autosport de aanrijding met Perez af als race-incident. "Ik had gewoon de pech dat ik de controle over de auto verloor op het moment dat we allebei op koude banden reden en hij me probeerde in te halen." De Williams-coureur kreeg een fikse boete en een waarschuwing.

Hij is het niet eens met de straffen en zegt juist goed op te letten. "Aan het begin van het jaar maakte ik immers ook geen problemen en was ik niet bij incidenten betrokken, terwijl ik toen juist veel vaker vanuit het middenveld moest starten en het daar veel hectischer is dan vooraan het veld. Gisteren heb ik in duel met Kimi Räikkönen bovendien ook laten zien dat ik me goed kan inhouden en voorzichtig ben. Ik stond mijn positie namelijk zonder al teveel moeite aan hem af, omdat het nog vroeg in de race was en ik wist dat wij het goed zouden doen qua bandenslijtage en dat dat het verschil wel eens zou kunnen maken."