Ferdinand: "Zou gekwetst zijn geweest"

Rosario

Anton Ferdinand heeft voor de rechtbank aangegeven dat hij zeer gekwetst zou zijn geweest als hij de uitlatingen van Chelsea-verdediger John Terry zou hebben gehoord. Naar verluidt bejegende Terry de speler van Queen's Park Rangers racistisch tijdens een woordenwisseling tussen de spelers bij een wedstrijd op Loftus Road van oktober vorig jaar. Vandaag begon het proces tegen Terry, dat vijf dagen in beslag moet gaan nemen.

Ferdinand zelf had niet gehoord wat Terry zei, maar anderen beweerden dat de 31-jarige routinier de jongere broer van Rio Ferdinand zwart zou hebben genoemd, gepaard met expliciete seksuele scheldwoorden. Een liplezeres heeft bevestigd dat die beschuldigingen kloppen. Terry hangt nu een boete van maximaal 2500 pond boven het hoofd.

"Ik zou uiteraard erg gekwetst zijn geweest", aldus Ferdinand vandaag. "Waarschijnlijk had ik destijds niet eens gereageerd, want dat kan niet, als professional. Waarschijnlijk had ik de officials gewaarschuwd en handelde ik het na de wedstrijd af. Als iemand je huidskleur erbij haalt, (...) is het erg kwetsend."

Ferdinand gaf zelf toe dat hij zelf scheldpartijen ook niet uit de weg ging. Toen hem werd gevraagd waarom hij zo boos was op de aanvoerder van Chelsea, antwoordde hij; "Omdat ik een winnaar ben." Zijn zaak is verder allesbehalve waterdicht. Zo heeft de 27-jarige verdediger van QPR in de rechtszaal toegegeven Terry te willen provoceren. Ook zou hij pas naar de politie zijn gestapt op aanraden van zijn agent.