Recordomzet voor Ice Age 4 in eerste weekend

Borizzz

Ice Age 4: Continental Drift heeft dit weekeinde de meeste bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. De animatiefilm over een groepje dieren in de ijstijd komt binnen boven aan de lijst van best bezochte films van dit moment, met een recordomzet van zo'n 1,19 miljoen euro.

Geen andere film wist dit jaar zo veel geld in het laatje te brengen gedurende het eerste weekend. Ice Age 4: Continental Drift overtreft de openingsomzet van superheldenepos The Avengers met ongeveer zestigduizend euro. Het vorige deel, Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs, haalde in zijn eerste weekeinde ruim een miljoen euro op.

Ice Age 4: Continental Drift verdrijft The Amazing Spider-Man deze week naar de tweede plaats in de lijst van best bezochte films. De rolprent over de slingerende superheld debuteerde een week geleden op de eerste plaats in de lijst en stootte toen Snow White and the Huntsman van de koppositie. De moderne vertelling van het sprookje Sneeuwwitje is nu terug te vinden op plek drie.

De top vijf wordt gecompleteerd door 21 Jump Street en LOL: Laughing Out Loud. De actiekomedie met Channing Tatum en Jonah Hill zakt van plek drie naar vier, de komedie met Miley Cyrus komt deze week nieuw binnen.