Christopher Nolan zegt nee tegen Justice League-film

Roy (qwry)

Christopher Nolan heeft geen oren naar de regie van een film over Justice League, het superheldencollectief van DC Comics waartoe ook Batman behoort. "We zijn klaar met Batman", zegt de Britse filmmaker namens zijn team, waar ook medescenarist en broer Jonathan deel van uitmaakt. "The Dark Knight Rises is het laatste dat we met dit personage doen."

Nolan gaf maanden geleden al aan dat The Dark Knight Rises, de derde film van zijn 'Batman-trilogie', zijn laatste film over de vleermuisheld wordt. Ook zegt hij niet betrokken te zijn bij een eventuele herlancering van Batman, zoals eerder werd beweerd.

Wel is hij producent van Man of Steel, de nieuwe Superman-film die volgend jaar verschijnt. Het is dus niet verwonderlijk dat velen Nolan de uitgelezen persoon vonden om zich met Justice League te bemoeien. Fans hopen al tijden op deze film, zeker na het succes van The Avengers, over de superhelden van concurrent Marvel.

"Onze interpretatie van Batman is de onze en we vinden het verhaal nu afgerond", legt de 41-jarige Nolan uit. "Maar het mooie aan Batman is dat hij tijdloos is. Toekomstige generaties zullen hem weer op hun eigen manier interpreteren. Maar wij hebben alles gezegd wat we over hem te zeggen hebben."

The Dark Knight Rises, waarin Batman het opneemt tegen superschurk Bane, verschijnt op 20 juli in de Nederlandse bioscoop.


Christopher Nolan zegt nee tegen Justice League-film (Foto: Novum)