Reizen door de wereld van Monster Hunter 4

Er komen enkele veranderingen in het nieuwste deel van de Monster Hunter-reeks. Spelers zullen niet langer in een dorp blijven, maar trekken rond met een jachtcaravaan. Er worden verschillende landen bezocht en spelers verblijven in meerdere unieke dorpen.

Capcom wil een sterker 'avonturen'-gevoel toevoegen aan de game. Doordat je rondreist en veel meer personages ontmoet moeten spelers meer 'drama' voelen tijdens het spelen.

De dorpen hebben verschillende culturen, wat het reizen interessant moet maken. Bepaalde dorpen bieden ook toegang tot speciale faciliteiten die niet elk dorp heeft. Uiteindelijk mag je een dorp kiezen als thuisbasis. Het eerste dorp heet Barubare en hier worden nieuwe jagers geregistreerd. Het dorp heeft alle faciliteiten die je nodig hebt als beginner.

Er is ook een free camera toegevoegd aan het spel zodat je vrij kunt rondkijken. Om te voorkomen dat de controls te ingewikkeld worden, zit er ook een target camera in. Kaname Fujioka, de gamedirector, is blij met de touschscreenmogelijkheden van de 3DS. Zonder deze mogelijkheden zouden ze namelijk geen target camera kunnen toevoegen.

Hieronder zijn de eerste screenshots te zien.

Monster Hunter 4
Monster Hunter 4
Monster Hunter 4