Taxichauffeur geschorst voor 'afschuwelijke' tekst

Redactie

Taxicentrale Amsterdam (TCA) schorst een van haar taxichauffeurs vanwege zijn uitspraken in Het Parool van zaterdag. TCA liet maandag weten dat de man in afwachting van nader onderzoek geschorst blijft. De taxicentrale noemt de uitspraken van de werknemer 'afschuwelijk'.

De man reageerde op de kwestie van een Amsterdamse collega die anderhalve week geleden doorreed na een aanrijding met een vrouw. "Als een vrouw tegen mij aanrijdt waardoor ik schade heb, en ze biedt haar excuses niet aan, dan mag ze op de grond liggen, maar dan schop ik haar gewoon in haar gezicht", zei hij tegen de krant. Volgens de man voelen fietsers zich onaantastbaar en rijden ze door rood.

De directie riep de man maandagochtend op het matje vanwege zijn uitspraken. Deze week vindt overleg plaats over zijn definitieve straf. Na publicatie van de uitspraken van de chauffeur stroomden de negatieve reacties binnen bij TCA, zegt een woordvoerder.

Vrijdag meldde de passagier van de taxi zich bij de politie. Zij heeft een signalement van de dader doorgegeven, maar de chauffeur is tot nu toe spoorloos.

Bij het ongeluk op 30 juni op de Torontobrug in Amsterdam raakte een 19-jarige fietsster zwaargewond. Ze liep breuken in haar gezicht op en een gebroken arm en sleutelbeen. Het slachtoffer was door een val van haar fiets op de rijbaan terechtgekomen, waarna de taxi haar aanreed en zijn weg vervolgde.