Molyneux verliet Microsoft door Molydeux

Het populaire Twitter-account Peter Molydeux was een van de redenen waarom Peter Molyneux Microsoft verliet. Molydeux is een parodie-account waarop de gekste en vreemdste ideeën voor games worden geplaatst. Molyneux zegt een grote fan te zijn van Molydeux.

"Slimme vent", beantwoordde Molyneux toen hem werd gevraagd wat hij van Molydeux vond. "Ik kan je een ding vertellen: hij is grappiger, gedurfder en veel geëngageerder dan ik ooit zal zijn. Hij plaatst een oneindige stroom van geweldige, fantastische ideeën."

En juist die ideeën zorgden ervoor dat Molyneux opstapte bij Microsoft. "Hij was een van de redenen. Ja, dat meen ik echt. Hij was er en ik moest waarschijnlijk harder lachen om zijn tweets dan wie dan ook. Hij kan dat allemaal doen, hij is vrij om dat te doen. Hij kan ideeën zoals 'baby's in een gat gooien' delen met anderen. Dat zou je niet kunnen doen met de PR-machine van Microsoft."

Molyneux hoopt dat er nog meer games gemaakt zullen worden, op basis van de ideeën van Molydeux. Tijdens het gamesevenement What Would Molydeux? worden al kleine games gemaakt die diezelfde ideeën gebruiken.