Verhalen voor Dredd-sequels liggen al klaar

Roy (qwry)

De actiefilm Dredd over stripheld Judge Dredd moet nog in de bioscoop verschijnen, maar scenarist Alex Garland heeft al vergevorderde plannen voor twee vervolgfilms. "Ik heb de verhaallijn al klaarliggen, het gaat nu alleen nog om geld", zegt Garland tegen de Amerikaanse filmsite Bleeding Cool.

"Dredd moet in de Verenigde Staten vijftig miljoen dollar opbrengen, dan kan ik deel twee maken", zegt de 42-jarige scenarist. "Het is een heel simpele rekensom, dit is een onafhankelijke productie." Dredd gaat op 21 september in de VS in première, op 11 oktober draait de film in de Nederlandse bioscoop.

De strips van Judge Dredd gaan over een futuristische stad waarin de criminaliteit welig tiert. Alleen de zogenoemde Judges kunnen met ijzeren vuist enigszins de orde handhaven. In de film Dredd moet de titelheld, gespeeld door Karl Urban, het opnemen tegen een bende die handelt in Slo-Mo, een nieuwe drug waarvan gebruikers gaan hallucineren en uiterst gewelddadig worden.

"Ik heb al een verhaal voor een tweede film waarin we voortborduren op Dredd maar ook een blik geven in zijn verleden en dat van de stad waar hij de wet handhaaft", vertelt Garland enthousiast. "Het derde deel zou dan gaan over de Dark Judges".

Deze Dark Judges zijn de opperschurken uit de strips, de duivelse versies van de bikkelharde 'goede' Judges. "Die wilde ik eerst al laten voorkomen in deze eerste film, maar dat idee is na zo'n zestien versies afgeschoten", vertelt Garland. "Je moet eerst uitleggen wie de goede Judges zijn voordat je kunt beginnen over hun slechte alter ego's."


Verhalen voor Dredd-sequels liggen al klaar (Foto: Novum)