McClaren laat spelers thuis voor EL-return

Olga Kroeders

FC Twente-coach Steve McClaren heeft besloten enkele spelers niet mee te nemen voor de return met UE Santa Coloma. De voorbereiding is voor McClaren een lastige klus, omdat de Engelse oefenmeester te maken heeft met spelers die op uiteenlopende data terugkeren bij de club.

Daardoor ontstaan verschillende fitheidsniveaus binnen de selectie. Daarom heeft de coach besloten om de return tegen UE Santa Coloma af te werken met de spelers die al sinds 18 juni meetrainen. De spelers die later zijn begonnen zullen een complete en intensieve trainingsweek in Hengelo krijgen.

Deze trainingsweek zal zaterdag worden afgesloten met een oefenduel met FC Emmen. Dat betekent dus dat Luuk de Jong, Andreas Bjelland, Leroy Fer, Nacer Chadli, Dusan Tadic, Douglas, Roberto Rosales, Rasmus Bengtsson en Nikolay Mihaylov allen niet mee zullen gaan naar Andorra.

De Chileense aanwinst Felipe Gutierrez zal in de loop van de week bij de club verschijnen. De afgelopen weken verbleef Gutierrez nog in Chili om zijn werkvergunning in orde te krijgen.