Anita met De Boer om te tafel

Olga Kroeders

Ajax-verdediger Vurnon Anita zal deze week met coach Frank de Boer een gesprek voeren. Ook de vader en de zaakwaarnemer van de linksback zijn daarbij aanwezig.

"Ik heb dat gesprek zelf aangevraagd", aldus Harry Lulofs, de zaakwaarnemer van de 23-jarige speler. Diverse geruchten beweren dat Newcastle United interesse heeft in Anita, maar Ajax zal de linksback niet zonder slag of stoot laten vertrekken. "We gaan lang tegenstribbelen", zo stelt De Boer.

"Er zijn geruchten, er is een club voor me, maar ik heb nog niet eens met de trainer gesproken. Het is goed om eens bij elkaar te zitten. Kijken hoe we ervoor staan", zo meldt Anita tegenover het Algemeen Dagblad.

"Dat een club serieuze interesse toont, is nieuw voor mij. Het geeft me voldoening en natuurlijk ga je dan serieus nadenken, samen met mijn ouders. De Premier League is een topcompetitie, waar ik absoluut zou willen voetballen. Ik heb begrepen dat Ajax me niet laat gaan. Ik heb ook niet voor niets bijgetekend tot 2014, maar in de voetballerij weet je het nooit. Het is natuurlijk ook geen straf om te blijven."