Webber dolblij met zege op Silverstone

Peterselieman

Red Bull-coureur Mark Webber won vandaag de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. Na afloop was de Australiër dolblij, omdat hij in de slotfase van de wedstrijd kans had gezien om alsnog de zege te grijpen. Hij haalde hiervoor kampioenschapsleider Fernando Alonso in die bijna de gehele wedstrijd geleid had.

"Ik heb inmiddels al een paar Grands Prix gewonnen, maar het gaat even duren voordat deze is verwerkt. Het leek in eerste instantie misschien niet heel spectaculair met Fernando, maar we gingen er vol voor. Ik wist dat hij een andere strategie had en in de eerste stint dacht ik dat hij de winst op zak had, maar tegen het einde kwam het toch onze kant op en ik ben er dolblij mee."

Webber staat er met de zege op Silverstone goed voor. Hij heeft in het kampioenschap 116 punten verzameld en staat hiermee dertien punten achter op Alonso. "Ik heb momenteel heel veel zelfvertrouwen. Het gaat heel goed. We gaan genieten van dit resultaat, we moeten beseffen hoe hard we hiervoor gewerkt hebben. En vanaf morgen werken we aan Hockenheim."