Button verrast door prestaties Ferrari

Peterselieman

McLaren-coureur Jenson Button is verrast door de prestaties van het Formule 1-team Ferrari dit seizoen, zo meldt hij aan Autosport. De Italianen zaten er in de eerste race van het jaar niet bij, maar inmiddels leidt Fernando Alonso het kampioenschap, heeft de Spanjaard al twee races gewonnen en start hij vandaag op Silverstone van poleposition.

"Ik was verbaasd over de achterstand van Ferrari na de eerste race. Maar met Ferrari weet je dat ze zich altijd verbeteren. Ik vind het alleen verbazingwekkend hoe snel ze dat hebben gedaan. Ze hebben geluk gehad, zoals in Maleisië, maar over het algemeen hebben ze gewoon geweldig werk geleverd. Met name Fernando presteert heel sterk en constant. Ze hebben het maximale gehaald uit het beschikbare materiaal en geen fouten gemaakt."

Button won zelf in Australië de eerste race van het seizoen en zakte daarna ver weg. Ook in de Grand Prix van Groot-Brittannië zal hij vandaag van ver moeten komen. Hij start vanaf plaats achttien. "In deze weersomstandigheden worden meer fouten gemaakt. Daar moet je van profiteren door zelf je hoofd koel te houden. Als je een redelijke race rijdt is het aannemelijk dat je in de punten eindigt. Je moet slim zijn en zorgen dat je er aan het eind nog bij bent."