North Sea Jazz gaat laatste dag in

Harry

Het North Sea Jazz Festival 2012 gaat zondag zijn derde en laatste dag in. Tony Bennett (85), een oude bekende van het festival, staat op het podium. Bennett nam onlangs nog duetten op met onder anderen Amy Winehouse en Lady Gaga.

Op de podia in Ahoy Rotterdam staan zondag verder onder anderen Benjamin Herman, Aloe Blacc, Janelle Monáe, Waylon, D'Angelo en Wayne Shorter. Mike Stern (gitaar) speelt met Richard Bona (zang/bas) en Dave Weckl (drums). En natuurlijk is ook saxofonist Maceo Parker weer van de partij.

Veel sterren treden op in een speciaal eerbetoon aan Miles Davis. Onder de titel Miles Smiles (naar het album van de trompettist uit 1967) komen onder anderen Joey DeFrancesco (trompet/orgel), Darryl Jones (bas), Omar Hakim (drums) en Robben Ford (gitaar) samen op het podium. Zij hebben allemaal ooit met Davis gewerkt.

Wie er na zondag nog niet genoeg van heeft, kan eind augustus terecht op de overzeese editie van het NSJ: Curaçao North Sea Jazz. Daar staan onder anderen Paquito D'Rivera, Ruben Blades, Santana en Randy Crawford met Joe Sample op de lijst. Nederland is er vertegenwoordigd door Caro Emerald en Waylon.

North Sea Jazz gaat laatste dag in
North Sea Jazz gaat laatste dag in (Foto: ANP)