'Vijftig Tinten Grijs zorgt voor babyboom'

Redactie

De erotische hit Vijftig Tinten Grijs is na meerdere boekrecords al een fenomeen, maar lijkt nu op heel andere vlakken succes te boeken. Onderzoeker Ellis Cashmore van de universiteit van Staffordshire denkt dat Britten zich - geïnspireerd door de vele seksscènes in het debuut van E. L. James - veelvuldig aan het voortplanten zijn.

 

De Britse krant The Independent bericht vrijdag dat Cashmore volgend jaar een babyboom verwacht als gevolg van de bestseller en de twee vervolgboeken. "Met de miljoenen exemplaren die nu verkocht zijn, is het compleet logisch aan te nemen dat we over negen maanden een babyboom waarnemen." Meer seks, zegt ze, betekent immers meer zwangerschappen en dus meer baby's.

Ook de redding van menig huwelijk, de stijgende verkoop van seksspeeltjes en de toenemende populariteit van erotische literatuur zouden te danken zijn aan de rijke fantasie van E.L. James. De boekenindustrie heeft evenmin te klagen. Vijftig Tinten Grijs is het bestverkochte werk op sommige e-readers en de snelst verkopende paperback ooit in Groot-Brittannië.

Hoewel niet iedereen enthousiast is over de literaire verdiensten van het boek, is het door miljoenen lezers omarmd als revolutionair. Het verhaal over de relatie tussen een studente en een mysterieuze rijke man staat bekend om de vele seksscenes, die steeds verder uit de hand lopen.


Saturday Night Live - Fifty Shades of Grey door BigBlueBruiser