[WBD] Federer schakelt titelverdediger Djokovic uit

Peterselieman

Roger Federer doet zondag een gooi naar zijn zevende titel op Wimbledon. De Zwitser (3) drong in Londen ten koste van titelverdediger Novak Djokovic (1) door tot de finale: 6-3, 3-6, 6-4 en 6-3. Daarin is de winnaar van de partij tussen Andy Murray (4) en Jo-Wilfried Tsonga (5) zijn tegenstander.

Bij winst in de finale komt Federer op gelijke hoogte met Pete Sampras en William Renshaw, die ook ooit zeven keer de titel pakten op het heilige gras. Die laatste deed dat overigens aan het eind van de negentiende eeuw en hoefde daarvoor als titelverdediger meestal maar één wedstrijd te spelen.

Federer rekende bovendien eindelijk weer eens af met zijn angstgegner Djokovic, van wie hij zes van de laatste zeven onderlinge ontmoetingen had verloren. Vrijdag kwam de Zwitser uitstekend voor de dag. In al zijn gewonnen sets had hij aan een break voldoende. Alleen in de tweede set was Djokovic de bovenliggende partij.

Murray en Tsonga staan later vrijdag tegenover elkaar. Zowel de Brit als de Fransman haalde nog nooit de finale op Wimbledon.