Stallone wilde Van Damme graag verrot schoppen

Borizzz

Sylvester Stallone was blij dat Jean-Claude Van Damme de schurkenrol speelde in The Expendables 2. "Stallone vond het geweldig dat ik vanaf het begin al de bad guy wilde spelen", zegt Van Damme tegen het Britse filmblad Total Film. "Hij zei lachend: fuck, zo heb ik het voorrecht om Van Damme helemaal lens te trappen."

De 51-jarige Van Damme is in de harde actiefilm te zien als de terrorist Jean Vilain die duistere plannen heeft met een lading plutonium. De 66-jarige Stallone neemt wederom de rol op zich van Barney Ross, leider van de dappere Expendables die het plutonium moeten onderscheppen.

Stallone liet vorig jaar weten dat de gevechtsscènes tussen hem en Van Damme al bij voorbaat legendarisch zijn. "Van Damme en ik nemen het eindelijk tegen elkaar op, iets waar iedereen al tijden op zit te wachten, dus dat wordt tof", zei hij toen.

Ook zou Stallone zeer te spreken zijn over het acteerwerk van Van Damme in The Expendables 2. "Stallone was heel blij met mijn acteren", zegt Van Damme trots. "Hij kon zelfs niet kiezen welke opname hij zou gebruiken."

De Muscles from Brussels is juist heel bescheiden over zijn eigen acteerkunsten. Volgens hem is de rol van Vilain, en wellicht zijn hele carrière, meer te danken aan zijn imago als actieheld dan zijn talenten als acteur.

"Mijn doorbraak in 1988 met Bloodsport had vooral te maken met timing", zegt Van Damme over de martialartsfilm, die inmiddels tot cultstatus is verheven. "Karate was helemaal in en ik heb daarvan geprofiteerd. Tjonge, wat was ik een slechte acteur, maar wel heel enthousiast."

The Expendables 2, met onder anderen Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Chuck Norris en Dolph Lundgren, draait vanaf 16 augustus in de Nederlandse bioscopen.


Stallone wilde Van Damme graag verrot schoppen (Foto: Novum)