Oud-topmannen Greenchoice ook beboet

Redactie

De twee voormalige directeuren van Greenchoice krijgen een boete opgelegd van 450.000 euro. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) verwijt het de directeuren dat hun energiebedrijf nagelaten heeft voor miljoenen aan eindafrekeningen uit te betalen aan overgestapte klanten. Het bedrijf kreeg eerder al een boete van 7,2 miljoen euro opgelegd.

De malversaties vonden plaats tussen maart 2005 en maart 2011. De eindafrekeningen werden wel opgemaakt in de administratie van het energiebedrijf, maar niet verstuurd. De klanten wisten hierdoor niet dat ze recht op geld hadden. Klanten liepen hierdoor ongeveer 8,6 miljoen euro mis.

De NMa heeft naast de boetes ook extra eisen gesteld aan de vergunning voor Greenchoice. Het bedrijf moet extra aandacht besteden aan de administratie om de kans op herhaling weg te nemen. Het bedrijf wordt 'nauwlettend' in de gaten gehouden.

Het groene energiebedrijf heeft eind 2011 het geld alsnog uitgekeerd aan de gedupeerde klanten. De twee directieleden die nu beboet zijn, zijn vanwege de vergrijpen afgetreden.


Oud-topmannen Greenchoice ook beboet (Foto: Novum)