McLaren komt met grote updates in Engeland en Duitsland

Peterselieman

Het Formule 1-team McLaren wil in de strijd met Red Bull Racing en Ferrari niets aan het toeval overlaten. Daarom komt het team uit Woking zowel voor de Grand Prix van Groot-Brittannië als die van Duitsland met updates voor de MP4-27.

McLaren begon het seizoen goed met de zege in Australië, maar zakte daarna mede door fouten weg. Hoewel Lewis Hamilton nog wel de Grand Prix van Canada op zijn naam wist te schrijven lijkt het team toch ver achter te lopen op Red Bull dat in Valencia een indrukwekkende snelheid toonde.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh: "We hebben zeven of acht aanpassingen in de pijplijn. Het is een behoorlijk pakket. Als alles uitpakt zoals we verwachten, kan het echt iets waard zijn. Maar het moet blijken of het genoeg is, want Red Bull en Ferrari zijn ook druk bezig. Het is een enorm competitief seizoen, dus we moeten er echt hard aan trekken. In Duitsland lanceren we het volgende pakket. Dat zal meer opvallen. Het is nog omvangrijker dan de wijzigingen die we in Silverstone introduceren."