THQ gaat aandelen samenvoegen

De uitgever THQ heeft een reverse stock split aangekondigd. Zo moet de uitgever voorkomen dat het bedrijf van de NASDAQ wordt gehaald. Elke tien aandelen worden samengevoegd in één aandeel om de prijs te laten stijgen.

"De reden achter deze reverse stock split is om de prijs van onze aandelen te verhogen zodat wij boven het minimum van één dollar uitkomen. Zo voldoen wij aan de eisen van de NASDAQ en blijven we beursgenoteerd," liet het bedrijf weten.

CEO Brian Farrell denkt dat het bedrijf er klaar voor is om weer te groeien. De zwaarste tijden zijn voorbij. "Wij willen dat de aandeelhouders zien dat het meeste werk klaar is. De laatste zes maanden waren pijnlijk en zwaar, maar we komen er wel. Er was veel negatief nieuws over ons en dat verdienden we," vertelde Farrell. "Maar het bedrijf is nu anders. Er is een sterke, nieuwe directie. Kijk maar naar onze omzet over het vierde kwartaal."

THQ richt zich vooral op AAA-games, maar gaat niet al haar geld investeren in één gebied. THQ denkt bijvoorbeeld aan alternatieve prijzen en winstmodellen. Farrell ziet kansen in de nog steeds groeiende pc-markt en wil core-games gaan maken die niet per se een hoog budget nodig hebben.

Farrell vindt dat hij degene is die THQ in de problemen heeft gestort, maar doet nu alles om het bedrijf weer uit de slop te trekken. "Ik ben verantwoordelijk voor het gat waar THQ zich in bevindt en het is mijn verantwoordelijkheid om het bedrijf uit dat gat te halen. Ik zal dat blijven doen totdat ik uit mijn functie stap. Ik blijf duwen totdat THQ het punt bereikt waar het hoort te zijn. Dat is het doel, en ik denk dat onze acties voor zichzelf spreken."