Blizzard: 'Diablo III mist end-game content'

Blizzard heeft gereageerd op de klachten vanuit de community over de end-game van Diablo III. Blizzard had verwacht dat het huidige systeem voor loot ervoor zou zorgen dat spelers veel langer zouden spelen dan wat nu het geval is.

"We begrijpen dat de huidige jacht voor items gewoon niet goed genoeg is voor een lange end-game. Er zijn nog steeds enorm veel mensen die elke dag en elke week spelen, maar uiteindelijk zullen zij niets meer te doen hebben (als ze dat punt nog niet hebben bereikt)", schreef community manager Bashiok op de Blizzard-forums.

"Diablo III is niet hetzelfde als World of Warcraft. We kunnen niet elke paar maanden nieuwe systemen en content eruit pompen. Er moet iets anders zijn wat mensen bezighoudt en dat is er nu niet", voegde Bashiok daar aan toe. Hij gaf aan dat de aankomende patches veel meer dingen zullen toevoegen die spelers kunnen doen maar grote veranderingen laten nog op zich wachten.

"Het is makkelijk om nu te zeggen hoe we het hadden moeten aanpakken, maar wij dachten echt dat het lootsysteem een langere tijd leuk zou blijven en dat het zou zorgen voor een houdbare end-game. Dat bleek niet waar te zijn, en dat begrijpen wij."