PSV zoekt naar oplossing met Sporting

Olga Kroeders

PSV blijft zoeken naar een oplossing omtrent de soap rondom Zakaria Labyad. De club uit Eindhoven gaat in gesprek met Sporting Porgugal.

Terwijl PSV meent nog een contract te hebben met Labyad, is de speler zelf van mening dat hij transfervrij is. Eerder deze week werd Labyad zelfs al gepresenteerd door de club uit Lissabon.

"We kiezen ervoor om het overleg met Sporting Lissabon te blijven voeren", zegt technisch directeur Marcel Brands in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Labyad tekende bij Sporting een contract voor vijf seizoenen. Maar aan dat contract hebben Sporting en Labyad helemaal niets als PSV hem niet vrijgeeft als hij nog in Eindhoven onder contract staat. Dat wil zeggen dat hij dan niet speelgerechtigd is voor Sporting.

Ondanks alles blijft PSV zoeken naar een nette oplossing. "PSV gaat op dit moment geen juridische actie ondernemen, eerder is gezegd dat Labyad niet wordt vrijgegeven en dat blijft zo", aldus Brands, die in gesprek is met de Portugese topclub. "Zolang dat loopt, doe ik daar geen mededelingen over."