André 3000 covert The Beatles in Jimi Hendrix-film

René (MrManiak)

André 3000 gaat in de biografische film over Jimi Hendrix onder meer nummers van The Beatles zingen. De 37-jarige zanger en acteur, die in het echt André Benjamin heet, speelt Jimi Hendrix in de film All Is By My Side.

De artiest die Benjamin zeker niet gaat coveren in de film is Hendrix zelf, schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. De erfgenamen van de legendarische gitarist hebben geen rechten verleend om materiaal van hem te gebruiken.

All Is By My Side richt zich op de jonge jaren van de gitarist, voordat hij bekend werd. Zijn optredens bestonden toen uit bestaande nummers, zoals die van The Beatles, Muddy Waters en Chip Taylor. "André speelt Jimi nu vier maanden. Hij spreekt en loopt als Jimi. Hij is afgevallen en de transformatie is geweldig", laat de producent weten

André 3000 is het bekendst van de groep Outkast. Ze scoorden hits als Ms. Jackson, Roses en Hey Ya! Benjamin is ook als acteur bekend. Zo speelde hij in onder meer de films Four Brothers en Semi-Pro. De film All Is By My Side moet volgend jaar te zien zijn in de bioscopen.