Meeste PVV'ers mild over perikelen bij PVV

Redactie

De achterban van de PVV oordeelt mild over de perikelen in de partij van Geert Wilders. Slechts vijftien procent van de PVV-kiezers vindt dat Wilders en de PVV er een potje van maken. Dat blijkt woensdag uit een peiling van Maurice de Hond naar aanleiding van het verkiezingsprogramma van de PVV en het opstappen van de Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven.

Volgens 92 procent van de PVV-stemmers vinden taferelen zoals die dinsdag gebeurden in de partij van Wilders ook bij andere partijen plaats. Zij vinden bovendien dat de media veel meer aandacht besteden aan interne strubbelingen bij de PVV dan bij andere partijen. Slechts een op de vijf PVV'ers vreest voor 'LPF-toestanden'.

Zeventig procent van de PVV'ers denkt dat Hernandez en Kortenoeven uit de school zijn geklapt omdat ze niet op een verkiesbare plek op de nieuwe lijst van de PVV zouden komen. Bij de aanhang van andere partijen wordt daar volstrekt anders over gedacht. Meer dan vier op de vijf van de overige kiezers vinden dat Wilders er een zootje van maakt.

Van de PVV-achterban is 78 procent positief over het dinsdag gepresenteerde verkiezingsprogramma. Vooral het korten op ontwikkelingshulp, de teruggave van het kwartje van Kok en de moskeeënbouwstop kan op goedkeuring van de PVV-achterban rekenen.

Uit een peiling van Eenvandaag blijkt dat tachtig procent van de PVV-kiezers even veel of meer vertrouwen heeft in de partij van Wilders. Bij achttien procent is het vertrouwen in de partij afgenomen. Acht procent zegt door de gebeurtenissen van dinsdag geen PVV meer te gaan stemmen.