De Villota heeft oog verloren

Peterselieman

Maria De Villota heeft haar rechteroog verloren, zo heeft Marussia-teambaas John Booth bekendgemaakt. Het nieuws volgt op dat van een schedeloperatie die de Spaanse moest ondergaan. Ze wordt in kunstmatige coma gehouden en verblijft de komende 48 uur ter observatie op de intensive care van het ziekenhuis.

De Villota zou gisteren op Duxford airfield updates voor Marussia gaan testen. Ze had net een installatierun erop zitten toen ze naar het team terugkeerde. Vlak voordat de MR-01 tot stilstand zou komen accelereerde de bolide plots en knalde tegen een vrachtwagen van het team aan. De 32-jarige Spaanse kwam hierbij met haar helm tegen de laadklep aan.

De Villota werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar kon later op de dag volgens Marussia alweer met haar ouders spreken. Ze moest onder het mes vanwege een schedelbreuk en volgens teambaas Booth is ze haar rechteroog kwijt.

Autosportfederatie FIA is inmiddels gevraagd om een onderzoek naar het ongeval in te stellen. Het lijkt er op dit moment op dat het anti-stallsysteem een rol kan hebben gespeeld bij het incident. Bij dat systeem grijpt de boordcomputer in als de toeren te laag worden en wordt er automatisch gas gegeven om te voorkomen dat de motor afslaat. De Villota zou hierdoor verrast kunnen zijn.