Chippendales minder ranzig dan strippers Magic Mike

Borizzz

De Chippendales vinden hun eigen leven minder rauw dan dat van de dansers in Magic Mike, waarin Channing Tatum een stripper speelt. "Die acteurs zien er overtuigend uit, maar ons leven is beduidend minder ranzig", zegt Chippendale Jace Crispin, tevens voormalig Olympisch waterpoloër, tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Wij betrekken wel vrouwen in onze show op het podium, maar we geven ze geen lapdances zoals in de film", gaat Crispin verder. Ook krijgen de Chippendales geen smoezelige bankbiljetten als fooi in hun broekjes gedrukt.

Ook kunnen de Chippendales zich niet herkennen in het drugsgebruik zoals in de film in beeld komt. "We zijn juist allemaal heel erg bezig met fitness en gezondheid", zegt Jon Howes, een student die ruim een jaar bij de Chippendales danst.

Een ander groot verschil is volgens de echte strippers het sociale stigma dat op het beroep rust. Op de dansers van de Xquisite, de club uit de film, wordt echt neergekeken en de jongens zijn onzeker over hun beroep. De Chippendales hebben daar veel minder last van.

"Wij horen heel vaak dat mensen positief verrast zijn door onze acts", zegt Crispin trots. "We zijn veel chiquer dan veel bezoekers hadden verwacht."

Vooralsnog lijkt het bioscooppubliek te smullen van de ontklede heren in Magic Mike. De film, met een schamel budget van zeven miljoen dollar, heeft alleen in de Verenigde Staten al ruim 44 miljoen opgebracht. De film draait vanaf volgende week donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Chippendales minder ranzig dan strippers Magic Mike (Foto: Novum)