Britse acteur Eric Sykes (89) overleden

Borizzz

De Britse comedyacteur Eric Sykes is woensdag overleden. Hij is 89 jaar oud geworden. Sykes was nog tot voor kort werkzaam op het Londense West End, hoewel hij nagenoeg doof en blind was. Zijn manager maakte het nieuws van zijn dood bekend.

Sykes werd al vroeg geconfronteerd met gehoorproblemen, maar liet zijn leeftijd en handicaps nooit in de weg staan van zijn carrière. Zo was hij in 2005 nog te zien als de dreuzel Frank Bryce in Harry Potter and the Goblet of Fire. Ook had hij in 2001 nog een rol naast Nicole Kidman in de thriller The Others.

Sykes begon zijn carrière als schrijver en was verantwoordelijk voor scenario's van Peter Sellers, Frankie Howerd en Stanley Unwin. Zijn eerste succes als acteur en komiek kwam in de jaren vijftig met de komische tv-serie Sykes And A... waarin hij te zien was naast actrice Hattie Jacques. De twee hebben tot haar dood in 1980 samengewerkt.

De Britse acteur trouwde in 1952 met Eith Eleanore Milbrandt, met wie hij een zoon en drie dochters kreeg. In 1986 sloeg koningin Elizabeth II hem tot ridder in de Orde van het Britse Rijk.


Britse acteur Eric Sykes (89) overleden (Foto: Novum)