Di Natale verlengt bij Udinese

Frank (franklop)

Udinese kan de komende twee jaar beschikken over sterspeler Antonio Di Natale. De 34-jarige doelpuntenmachine tekent bij voor nog eens twaalf maanden, tot de zomer van 2014. Twee dagen nadat Di Natale in Italië terugkeerde na de verloren EK-finale heeft hij in ieder geval de fans van zijn Udinese toch nog blij kunnen maken.

De rappe aanvaller zette zijn handtekening onder een contractverlenging die hem tot 2014 bij de subtopper houdt. De aanvoerder en topscorer gaat komend seizoen met Udinese de Champions League in, nadat hij zijn ploeg met 23 goals naar de derde plaats in de Serie A leidde.

De cijfers die de ervaren spits kan overleggen zijn zeer indrukwekkend. Sinds zijn komst naar Udine in 2004 speelde hij 295 officiële duels, hij scoorde 149 goals. Maarliefst tachtig daarvan maakte hij in de laatste drie seizoenen, waarin hij twee maal Capocanonniere van de Italiaanse competitie werd. Voor zijn komst naar Udinese speelde Di Natale voor Empoli.

Ondanks zijn enorme productie is er nooit bijster veel interesse in Di Natale op gang gekomen. De al enigszins op leeftijd geraakte spits is inmiddels een boegbeeld van Udinese en lijkt de club niet snel te verlaten.