Nintendo niet bang voor grafische kracht concurrentie

Oscar.

Nintendo is niet bang voor de grafische kracht van de opvolgers van de Xbox 360 en PlayStation 3. Volgens Nintendo kan het verschil tussen de volgende generatie consoles en de Wii U niet zo groot zijn als het geval was bij de Wii en de huidige generatie consoles. Dat laat Nintendo-directeur Satoru Iwata in een gesprek met investeerders weten.

"Ze brengen misschien een krachtigere console uit, maar het verschil met de Wii U zal minder groot zijn dan het geval was bij de Wii en de andere consoles", begint Iwata. "Natuurlijk zijn sommige gamers gevoelig voor kleine verschillen, maar we gaan er alles aan doen om het maximale uit de Wii U te persen en ervoor zorgen dat onze console niet te snel achterloopt."

Met de introductie van de Wii U waagt Nintendo zich voor het eerst aan de ondersteuning van HD-graphics. Naast de hogere kwaliteit beelden moet de spelcomputer ook meer gebruikmaken van online functies. Nintendo wil de Wii U dit najaar in Japan, de Verenigde Staten en Europa op de markt hebben.