Ook RKC'er Drost op lijstje Roda

Frank (franklop)

Naast Krisztián Németh zou Roda JC-trainer Ruud Brood ook met Henrico Drost willen herenigen. De centrale verdediger staat op het lijstje van de Limburgers. Eerder werd bekend dat Ruud Brood spits Krisztián Németh naar Roda wil halen. De Hongaar speelde de tweede helft van het afgelopen seizoen onder bij RKC en is nu terug naar zijn eigenlijke werkgever Olympiakos.

Ook RKC'er Evander Sno stond op de wensenlijst van Brood, maar hij koos voor N.E.C. Nijmegen. Henrico Drost is dus ook een van de ex-spelers van Brood waarmee de trainer herenigd zou willen worden. De interesse in Drost is echter nog niet concreet, want Roda zou de voorkeurg geven aan een linksbenige verdediger. "Maar wat er later gebeurt, weet je nooit", houdt technisch directeur Gerard Wielaert in gesprek met Voetbal International een slag om de arm.

Henrico Drost heeft er bij RKC twee seizoenen opzitten en heeft nog een contract voor een jaar in Waalwijk. De voormalig jeugd-international kwam eerder uit voor sc Heerenveen, Excelsior, De Graafschap en VVV-Venlo.