Horner ontkent overstap Vettel naar Ferrari

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft ontkend dat zijn coureur Sebastian Vettel een voorcontract bij Ferrari getekend heeft. Volgens de geruchten zou de tweevoudig wereldkampioen in 2014 de overstap kunnen maken naar het fameuze Italiaanse team.

"Bij mijn weten kloppen de geruchten niet, omdat alle contracten eerst langs het Contract Recognition Board moeten voordat ze door kunnen gaan. Ik heb er ook met Sebastian over gesproken en hij heeft zeer duidelijk gemaakt dat hij niet met Ferrari gesproken én niet bij hen getekend heeft, maar de geruchtenmolen zal nog wel even doorgaan."

Volgens Horner horen de geruchten nu eenmaal bij de Formule 1. "De meeste teamleden van ons zouden op enig moment volgens de geruchten naar Ferrari vertrekken, of het nu Adrian Newey, Mark Webber, Sebastian of zelfs ik zou zijn."

In plaats daarvan lijkt het team voor 2013 bij elkaar te blijven. Webber heeft een aflopend contract bij Red Bull, maar lijkt nu bij te kunnen gaan tekenen, nu Horner aangegeven heeft dat hij de kwaliteiten van de Australiër goed bij zijn team lijkt te kunnen gebruiken.