Landzaat mist Santa Coloma

Frank (franklop)

Denny Landzaat moet de eerste officiële wedstrijd van FC Twente dit seizoen aan zich voorbij laten gaan. In de eerste voorronde Europa League tegen Santa Coloma is Landzaat absent. Ook EK-gangers Luuk de Jong, Andreas Bjelland en Emir Bajrami zullen er in de eerste wedstrijd tegen Santa Coloma nog niet bij zijn.

Landzaat ontbreekt vanwege een bovenbeenblessure. "Daar heeft hij nog te veel last van", licht trainer Steve McClaren toe in De Telegraaf. Ook enkele spelers die pas net in training zijn, zoals Nikolay Mihaylov, Douglas en Roberto Rosales, zullen aan de kant worden gehouden in de heenwedstrijd tegen de Andorrese club. Spelers die nog azen op een transfer, zoals De Jong, Rosales en Bajrami, hoeven niet te vrezen dat ze voor hun nieuwe werkgever worden uitgesloten voor Europees voetbal.

De UEFA heeft de regels aangepast, waardoor spelers die in de eerste drie voorrondes en de play-off van zowel de Europa League als de Champions League spelen, vanaf de groepsfase van die toernooien alsnog voor een andere club uit mogen komen.