Vijftien jaar cel geëist voor wurgmoord op vriendin

Redactie

Justitie heeft maandag vijftien jaar cel geëist tegen een 47-jarige man uit Deventer die wordt verdacht van de moord op zijn 45-jarige vriendin in maart vorig jaar. De man bekende recent zijn vrouw te hebben gewurgd, meldt het Openbaar Ministerie in Zwolle maandag.

De man had tegenover de politie steeds ontkend zijn vriendin iets te hebben aangedaan. Tijdens de rechtszitting op 12 juni bekende hij ineens de controle over zichzelf te hebben verloren tijdens een ruzie en de vrouw te hebben gewurgd. Daarop werd de zaak aangehouden.

Naast de bekentenis is er volgens justitie voldoende bewijs dat de man zijn vriendin vermoordde. Zo werd het dna van de man op het slachtoffer aangetroffen en had de man destijds zichtbare verwondingen overgehouden aan de worsteling die ontstond tijdens de ruzie.

Hoewel de man aangaf dat hij in een opwelling zijn vriendin had gewurgd, is er volgens het OM toch sprake van voorbedachte rade. De man zou de escalatie van de ruzie niet uit de weg zijn gegaan en tijdens zijn daad zouden er voldoende momenten zijn geweest waarop hij zich had kunnen bedenken, oordeelt justitie.

De rechter doet over twee weken uitspraak.