Hertzberger en Taekema niet mee naar de Spelen

Boris (borisz)

Taeke Taekema, Jeroen Hertzberger, Quirijn Caspers en Seve van Ass gaan niet mee met Oranje naar de Olympische Spelen in Londen. Het kwartet overleefde de laatste schifting van bondscoach Paul van Ass niet. Tim Jenniskens en Pirmin Blaak gaan als reserves mee naar de Engelse hoofdstad.

Teun de Nooijer maakt wel deel uit van de Nederlandse ploeg. De record-international kampte de afgelopen weken met blessureleed en kwam pas donderdag weer in wedstrijdverband in actie. Taekema en Hertzberger zijn de opvallendste afwezigen in de zestienkoppige groep.

Routinier en cornerspecialist Taekema keerde in maart terug bij Oranje. Twee maanden daarvoor was hij samen met De Nooijer uit de Nederlandse ploeg gezet. In mei speelde Taekema een hoofdrol bij de titelprolongatie van zijn club Amsterdam. Dankzij drie treffers van de 239-voudig international won Amsterdam de eerste finaleontmoeting van Rotterdam.

Hertzberger liet afgelopen week in NUsport nog weten dat hij ervan uit ging dat hij gewoon bij de olympische selectie zou zitten. Net als Taekema maakte de aanvaller de Spelen van Beijing wel mee. De Rotterdammer hoort sinds 2007 bij de Nederlandse ploeg. Hertzberger, goed voor honderd interlands, was op alle grote toernooien aanwezig.

Selectie Oranjemannen:
Sander Baart (OZ), Billy Bakker (Amsterdam), Marcel Balkestein (OZ), Floris Evers (Amsterdam), Rogier Hofman (Bloemendaal), Robert van der Horst (Rotterdam), Wouter Jolie (Bloemendaal), Robbert Kemperman (Rot-Weis Köln), Teun de Nooijer (Bloemendaal), Jaap Stockmann (Bloemendaal), Valentin Verga (Amsterdam), Klaas Vermeulen (Amsterdam), Bob de Voogd (OZ), Mink van der Weerden (OZ), Roderick Weusthof (Rotterdam), Sander de Wijn (Kampong).

Reserves: Tim Jenniskens (Bloemendaal), Pirmin Blaak (Rotterdam).