[WSR] Uitslagen races Nürburgring

Peterselieman

Jules Bianchi en Nick Yelloly hebben in de World Series by Renault de races op de Nürburgring op hun naam geschreven. De Nederlander Robin Frijns pakte in de eerste race een derde plaats en in de tweede een vijfde stek.

Race 1

De eerste race op de Nürburgring was een eenvoudige prooi voor Bianchi die van start tot finish leidde. In de eerste ronden kon Nico Müller hem nog bijhouden, maar aan het eind bedroeg het gat tien seconden. Müller kwam op zijn beurt onder druk te staan van Frijns die halverwege de race even wat gas terugnam, maar weer vol druk op de Duitser zette toen diens banden minder goed werden. In de slotfase sloot ook Arthur Pic bij het groepje aan, maar hij kwam tijd tekort om het Frijns nog lastig te maken.

Race 2

Frijs had de poleposition voor de tweede race en vocht in de beginfase een verbeten duel uit met kampioenschapsleider Sam Bird. Het duo racete zo nu en dan zij aan zij, waarbij Bird uiteindelijk de winnaar was. Bij de verplichte pitsstops was het Frijns die de Brit weer wist te passeren. Uiteindelijk zou Bird aan het langste eind trekken door bij de laatste stop een ronde langer buiten te blijven en zo Frijns voorbij te steken.

Toch ging de zege niet naar Bird, want de als veertiende gestarte Yelloly had de beste strategie van iedereen door zijn verplichte stop zo lang mogelijk uit te stellen. Hij kwam pas binnen toen het begon te regenen, waardoor hij slechts één stop nodig had, terwijl de rest van het veld twee of driemaal naar binnen moest voor nieuw rubber. Yelloly kon hierdoor winnen met bijna een halve minuut voorsprong op Marco Sorensen en Andre Negrao. Bird werd vierde, nipt voor Frijns.

In het klassement gaan Bird en Frijns beiden aan de leiding met 86 punten. Het duo heeft een voorsprong van tien punten op Yelloly. Sorensen staat met 71 punten vierde.