Death Rally komt naar pc

Ronsonagga

De recente smartphone-remake van de klassieke racegame Death Rally komt nu ook naar pc. Alan Wake-ontwikkelaar Remedy meldt dat de game vanaf 3 augustus te spelen is. 

Het spel is 'geheel opnieuw opgebouwd' voor pc door middel van een nieuwe engine. Ook zijn de controls en de camerastandpunten verbeterd. Natuurlijk zitten er ook enkele nieuwe features in de game. Voor de echte fans zit er naast een nieuwe track genaamd 'Savo', ook de track 'Shadow Man' uit het in 1996 uitgebrachte originele Death Rally in. 

Remedy's baas Matias Myllyrinne: "Onze fans hebben jaren gewacht op een pc-versie en die is er nu eindelijk. Het was fantastisch om de game te maken voor de PC met behulp van onze partners Mountain Sheep and Cornfox & Bros. Death Rally is nu eindelijk compleet."

Death Rally voor de smartphone was een succes voor de Finse ontwikkelaar. De game is nu bijna 11 miljoen keer gedownload. 

Hieronder is een trailer te zien van Death Rally voor de smartphones. Voor de PC-versie is momenteel nog geen trailer beschikbaar: