'Nieuwe boete voor Labyad in de maak'

Sjors (Sj0rSz)

Zakaria Labyad was, zoals hij zelf al aankondigde, vandaag niet aanwezig bij de eerste training van PSV. De aanvaller, die naar eigen zeggen niet meer bij de Eindhovenaren speelt, lag op dat moment namelijk nog in bed.

Labyad is nog altijd van mening dat hij niet meer bij PSV onder contract staat en zou daarom ook niet bij de training aanwezig hoeven zijn. De Marokkaanse speler tekende een tijdje geleden een contract bij Sporting Portugal, maar heeft ook nog een contract in Eindhoven. Deze zou hij voor 15 juni jl. opgezegd moeten hebben. Dit heeft hij echter niet gedaan, waardoor hij nog altijd voor de Eindhovenaren uitkomt.

PSV en Sporting Portugal zoeken nog altijd naar een oplossing, maar deze is tot op heden nog niet gevonden. Het is ook nog niet duidelijk hoelang het slepende conflict tussen beide partijen blijft voortduren. Bovendien is de kans groot dat Labyad door zijn afwezigheid een nieuwe boete van de Brabantse club kan krijgen.

Alle overige spelers, buiten de voetballers die op het EK voetbal actief waren, stonden vanochtend op het trainingsveld. Onder hen waren ook de jongelingen Eelco Horsten, Menno Koch, Joshua Brenet, Peter van Ooijen en Turfan Ozbozkurt. Zij waren op verzoek van trainer Dick Advocaat ook aanwezig bij de eerste training van de Eindhovenaren.